Червеното вино "Каберне" и шоколадът действат като мощни лекарства и убиват раковите клетки. Заедно с боровинките, чесъна, соята, магданоза и чая те попълват списъка на антиканцерогенните продукти, които, ако бъдат използвани целенасочено, може да се окажат по-ефективни от химиотерапията. Това съобщиха учени от Медицинския факултет в „Харвард" и подчертаха, че тези продукти хранят тялото, но оставят рака гладен. По пози начин дневното меню може да се превърне в триразова химиотерапия и да помогне на много раково болни, които се адаптират трудно към лекарствата.Специалистите изследвали редица хранителни продукти, съдържащи химически вещества, които блокират притока на кръв към туморите, вследствие на което те умират (процес, известен като антиангиогенеза). За да се хранят, туморите образуват собствена мрежа от кръвоносни съдове, благодарение на която не само растат, но и се разпространяват в цялото тяло. А природата е създала естествени продукти, които спират този процес и са особено ефективни, когато се съчетават. Затова учените съветват раково болните да наблягат на шоколада, виното, магданоза и горските плодове като ягоди, боровинки, малини. На мъжете пък препоръчват да включват в менюто си повече домати, тъй като те намаляват риска от рак на простатата с 30-50 на сто.
0 comments